Deelnemen aan project Palmboom?

Deelnemen aan de dagbesteding in schijndel kan vrij gemakkelijk. Ontvang je nu al zorg via de WMO, WLZ of PGB? Neem dan contact met mij op. Aanmelden als vrijwilliger is natuurlijk ook mogelijk.

Dagbesteding

Bij dagbesteding moet je denken aan werkzaamheden als het zaaien, stekken, oppotten en verpotten van de verschillende palmen en andere tropische planten. Dit is het startproces van waaruit niet alleen nieuwe planten maar ook jij als deelnemer kan gaan groeien. In de wintermaanden zullen we ons meer richten op de randvoorwaarden die nodig zijn om in het nieuwe seizoen weer goed van start te kunnen gaan. Denk aan het beschermen van de planten, het onderhouden van de plantenbakken en het onderhoud van de locatie en het terrein.

Arbeid

Aan wat voor werkzaamheden kun je zoal denken? De grotere palmen en planten kunnen bij verhuur bij klanten worden bezorgd. Hierdoor kan het ook voorkomen dat je wel eens op pad bent. Je maakt hierbij contact met klanten en je zult informatie kunnen geven over de verzorging en onderhoud van de planten. Tijdens de wintermaanden zul je je meer richten op het maken van plantenbakken en hebben we tijd om nieuwe plannen te maken en uit te werken.

Re-Integratie

Via Project Palmboom is een volgende stap om je te richten op (vrijwilligers) werk elders. We gaan opzoek naar je sterke kanten en stellen doelen op om aan te werken. We zullen samen contacten leggen bij bedrijven die aansluiten op je behoeftes en kijken wat nodig is om hier aan de slag te kunnen.

Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan werken bij een hovenier, tuinarchitect, tuincentrum of de groenvoorziening van de gemeenten.

Palm in vat
Palm in vat